torsdag 16 december 2010

Barnmorskan.

Idag va vi på besök hos Malin, barnmorskan, igen. Allt såg jätte bra ut och det var lika livat där inne som vanligt! Vid ett tillfälle hörde vi både hjärtljuden från dina klaffar och från din navelsträngen, din puls, min puls och massa ljud från dina rörelser. Ganska häftigt att höra ändå! Det lät väldigt högt, det liksom "brötade" i högtalaren på den där mät-makapären! Till slut kunde Malin hitta ett litet ställe där hon bara hörde rena hjärtljud direkt från klaffarna och hann precis mäta hjärtslagen till 155 slag i minuten, samma som sist, innan du din lilla buse rörde på dig igen! Ligga still är verkligen inte din grej har vi märkt! :0)  Idag låg du på tvären. Med huvudet åt min högra sida. Sist låg du med huvudet neråt. Du förljer kurvan helt perfekt och ligger precis där du skall ligga! Två hemska kilo hade vi gått upp sen sist... Så nu väger vi 79,1 kilo. Det innebär en total viktuppgång på 12 kilo under hela våran graviditet... Nu tycker din mamma att det räcker! ;0) Haha! Malin va väldigt nöjd med oss idag, som alltid, tillade hon med ett stort leende! Hon är så go!
Idag passade vi även på att fråga om det va så att man kunde få tillbaks sina "kräk-vanor" nu, såhär sent in i graviditen, med tanke på att morsan din har kräkts upp sin frukost nu i två dagar.. Det kunde man ju givetvis och det va fullt normalt. Kul! Jag hoppas verkligen bara det är tillfälligt, och att de slutar redan i morgon! Malin försklarde att det berode på att du, din lilla skit, ligger och trycker uppåt så att matmunnen inte kan stänga sig ordentligt och då arbetar magen uppåt. Därav dom plötsliga och helt oförberedda "ligga på alla fyra inne på toaletten och kräkas attackerna"!  Mysigt det låter va?!
Helt underbart verkligen! ;0) Men så farligt är det inte ändå.. Mamma kan faktiskt utstå det för din skull hjärtat!  Snällt va?! Haha!

ooo xxx Mamma D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar